Fruffel kussens: leuk voor op schoot & op de bank

Net als alle andere Fruffels zijn de Fruffel dementie kussens speciaal bedoeld voor mensen met Alzheimer of een andere vorm van dementie. De verschillende stoffen en materialen kunnen uitgebreid onderzocht worden door onrustige vingers, met een ontspannend effect.

Weer rustig worden na overprikkeling

Voor mensen die overprikkeld zijn, is het Fruffel dementie kussen een fijne, laagdrempelige manier om weer rustig te worden. Het werkt echter ook in het geval van onderprikkeling.

Mensen met dementie gaan vaak heen en weer lopen als ze overprikkeld zijn. Als de omgeving dan te weinig prikkels geeft (denk bijvoorbeeld aan een saaie verzorgingshuis gang), dan worden mensen met dementie juist onrustig door ónderprikkeling.

Als er een paar vrolijke Fruffel kussens liggen, zullen mensen al snel geneigd zijn om bij zo’n kussen te gaan zitten. En dan heb je twee vliegen in één klap:

De persoon wordt rustig door het frummelen en plukken aan het kussen, terwijl tegelijkertijd de zintuigen op een goede manier gestimuleerd worden.

Kussenhoes materialen & -afwerking en (kleur)gebruik

De gebruikte materialen zijn heel verschillend en kunnen op verzoek aangepast worden. Ook kan rekening gehouden worden met strenge brandveiligheidsvoorschriften in zorginstellingen door gebruik te maken van vlamvertragende Trevira stoffen.

De kussens worden zowel aan de buiten- als binnenkant zorgvuldig afgewerkt en hebben een verborgen rits als sluiting.

De touwtjes kunnen gebruikt worden om mee te vlechten of gewoon lekker aan te friemelen en om het kussen ergens aan vast te binden, zoals bijvoorbeeld aan de (rol)stoel.

Een Fruffel kussen kan met of zonder binnenkussen gebruikt worden. Voor op schoot is een dekentje als vulling ook fijn – dat geeft wat extra gewicht.

De kussenhoes wordt geleverd met een kussenvulling van 45 x 45 cm. Een fijn formaat voor een kussen en handzaam als het gebruikt wordt als klein dekentje. De hoes zelf is iets kleiner, zodat de kussenvulling er goed strak in zit en het kussen er lekker gevuld uitziet.

Mensen met Alzheimer of een andere vorm van dementie houden van contrasterende kleuren omdat het zicht vaak slechter wordt. Daar hou ik rekening mee bij het maken van de kussens.

Fruffel kussen op maat

Wil je liever andere kleuren en/of materialen ? Of misschien een Fruffel van persoonlijke stoffen? Net als alle andere Fruffels kan ook deze Fruffel op maat gemaakt worden. Alles is bespreekbaar. Neem gewoon even contact met me op.

Zo’n kussen is ook leuk als je geen Alzheimer hebt!

– reactie van een klant

Bestellen

De kussens kunnen besteld worden in de Fruffel webshop

Meer lezen

Als je meer wilt lezen over (het doel van) de Fruffels en/of mij: