Verzorgingshuis activiteiten

Fruffel wandkleden voor in gangen

Mensen die onrustig en overprikkeld zijn door Alzheimer of een andere vorm van dementie, lopen vaak heen-en-weer over de verzorgingshuis gang.
Onderprikkeling en verveling treden snel op als er te weinig te zien en te doen is.

Om dit te voorkomen, zijn veel gangen inmiddels getransformeerd tot activiteitenplekken of loopcircuits en worden ze geschaard onder de ‘verzorgingshuis activiteiten’. Het Fruffel wandkleed past uitstekend in deze setting. Saaie gangen fleuren er meteen van op.

Aan een Fruffel wandkleed mag uitgebreid gevoeld worden. Er zitten allerlei interessante materialen op waar mensen aan kunnen frunniken, zoals touwtjes, knopen, lusjes (waar weer iets aan gehangen kan worden) enzovoorts.

Formaten en samenstelling Fruffel wandkleden

De wandkleden worden standaard geleverd als panels van 70 cm hoog, 50 cm breed en 4 cm dik. De panels hangen door de dikte wat verder van de muur af en zijn daardoor beter te zien voor mensen met dementie, wat extra uitnodigt om stil te staan en te voelen.

Er kan een groter wandkleed gemaakt worden door meerder panelen tegen elkaar aan te hangen. Ze kunnen eenvoudig verwisseld worden voor een nieuwe uitstraling of op andere plekken opgehangen worden. Het mooiste is het als de stoffen en kleuren in de verschillende wandkleden terugkomen. Een garantie daarvoor kan gegeven worden als de wandkleden in één keer besteld worden.

De wandkleed ondergrond is zacht door het gebruik van schuimrubber (vlamvertragend koudschuim). Over dit schuimrubber zit een op maat gemaakte binnenhoes zodat de buitenhoes (die sluit met klittenband) er eenvoudig weer overheen geschoven kan worden nadat deze gewassen is.

De achterkant van het wandkleed met een verborgen rits

De wandkleden kunnen in de wasmachine op 40 graden gewassen worden. Stop ze per stuk in een waszak of kussenhoes en doe er voor alle zekerheid een colorcatcher doekje bij om te voorkomen dat de kleuren doorlopen. Let op: Verwijder van tevoren losse attributen!

Aan de achterkant van het wandkleed zit een stoffen tunnel waar een latje of roede doorheen geschoven kan worden, waarmee het kleed opgehangen wordt.

Aan de achterkant van het Fruffel wandkleed een tunnel en houten latje als ophangsysteem

Gemaakt van brandvertragende stoffen

De veiligheidsvoorschriften in verzorgingshuizen zijn streng. Logisch dus dat daar rekening mee gehouden wordt. Voor de Fruffel wandkleden en tafelkleden worden voornamelijk brandvertragende stoffen gebruikt.

De vlamvertragende eigenschappen zijn verweven IN de stoffen. Het zijn dus géén geïmpregneerde stoffen. Los van het feit dat je dat er zo weer uitwast, voelen geïmpregneerde stoffen minder fijn aan. Het feit dat het verweven is in de stoffen is dus beter én zorgt ervoor dat de stoffen prettig blijven aanvoelen.

Zijn vlamvertragende stoffen saai? Absoluut niet! Dat is ook wel te zien aan de voorbeelden die op deze website staan. Ze zijn stevig en sterk en doen qua kleurintensiteit niet onder voor andere stoffen.

Fruffel garantie

Op alle Fruffels is een herstelgarantie van toepassing. Dit betekent dat als een naad of attribuut losgetrokken wordt, de Fruffel teruggestuurd kan worden voor gratis reparatie. Als dat niet lukt, wordt er naar een passende oplossing gezocht.

Meer informatie en/of contact opnemen

Wil je meer weten over de Fruffel en/of mij? Lees alles over het ontstaan van de Fruffel en over mij.

Fruffels zelf zien en vooral voelen, is natuurlijk het beste. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak, zodat jij en je collega’s het zelf kunnen ervaren.